divendres, 5 de febrer del 2016

L'ensenyament de la Religió

www.aragirona.cat
PAPA FRANCESC. Evangeli Gaudium,33 
 (...) Convido tothom a ser audaços i creatius en aquesta tasca de repensar els objectius, les estructures, l'estil, i els mètodes evangelitzadors de les pròpies comunitats. La concreció de les finalitats sense una adequada recerca dels mitjans per assolir-les, està condemnada a convertir-se en mera fantasia (...)

PAPA FRANCESC. Educar per al diàleg intercultural a les escoles
(...) Educar no és una professió sinó una actitud, una manera de ser ; per educar cal sortir d'un mateix i estar enmig dels joves, acompanyar-los en les etapes del seu creixement posant-se al seu costat. Doneu-los esperança, optimisme per al seu camí pel món. Ensenyeu-los a veure la bellesa i la bondat de la creació i de l'home, que conserva sempre l'empremta del Creador (...)

Faig del tot meus aquests dos textos del papa Francesc, convençuda de que l'ensenyament de la religió és quelcom molt valuós, de que avui en dia és tot un repte poder mostrar-ho com a tal, però sobretot il·lusionada en aquesta nova tasca que se'm presenta i que  te a veure amb el més genuí de la persona. Com que brollen de la mateixa font,crec sincerament que religió i educació tenen moltíssims punts en comú.

Com també diu el papa Francesc,  no voldria que em mogués el temor d'equivocar-me, sinó el temor de tancar-me en estructures,plans,formats,currículums i paperassa, perquè la dimensió religiosa és inherent al fet cultural, contribueix a la formació global de la persona i permet transformar el coneixement en saviesa de vida.


En qualsevol treball que feu, poseu-hi tota l'ànima, feu-ho pel Senyor. (Col 3,23)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada