dimecres, 13 de febrer del 2019

Els alumnes de tercer i quart d'ESO estan treballant la Transcendència

Maria Martín :

No t’has preguntat mai, perquè quan deixes escollir un gos entre una butlleta de loteria premiada i un tros de carn, sempre escull la carn i en canvi, si li ofereixes a una persona el mateix, evidentment t’agafarà la butlleta de loteria? 

La resposta és que les persones, som capaces de transcendir, de decidir, de pensar... podem donar la nostra opinió sobre el que vulguem, podem fer, podem transcendir... i això ens fa capaços de creure, o no, perquè si ets ateu, ets capaç de ser ateu, ets capaç de pensar que no hi ha res més enllà, i això també és tenir transcendència. 

Això també té a veure amb la ciència: hem sigut capaços de preguntar-nos, Què és el més petit que hi ha? De què estan formades les coses?... un animal tal com un gos o un gat, no es pregunta totes aquestes coses, sols segueixen el seu instint, això no significa que no tinguin sentiments, els animals clar que els tenen, igual que nosaltres, els humans, però nosaltres aprofitant la dimensió transcendent hem aconseguit comprendre que els animals tenen sentiments, tot i que desgraciadament hi ha gent que no ho vol entendre, tot i que te la capacitat per fer-ho.



Un tema també molt tocat en aquesta àrea, és preguntar-nos sobre el tema de la mort, hi ha gent que la normalitza, i d’altra que té por a pensar que hi haurà més enllà, que passa quan ets mors... Hi ha algunes religions que tenen creences del que passa després de la mort, com la reencarnació, altes parlen de que si “et portes bé” anirem al cel, i que en cas contrari a l'infern, i molts exemples més que pensem gràcies a la transcendència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada